nieuws

Vacatures voor beroepsopleidingen nemen toe na jarenlange daling

bouwbreed

Het totale aantal vacatures is vorig jaar licht gestegen. De toeneming volgt op een jarenlange daling van het aantal vacante banen. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquete van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De stijging is vooral te zien bij dienstbetrekkingen voor mensen met een beroepsopleiding. Begin jaren negentig daalde vooral het aantal van dit soort vacatures scherp. Bij de lagere beroepsopleidingen ging het bijvoorbeeld om een daling van 26.000 naar 6000 openstaande banen. Het afgelopen jaar namen het aantal vacatures voor zowel mensen met een lagere als met een middelbare en hogere beroepsopleiding elk met 3000 toe. De stijging concentreert zich in het zuiden van het land en in Noord-Holland en Flevoland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels