nieuws

Roermond wil attractieparken bij Maasplassen

bouwbreed Premium

De Kamer van Koophandel en Fabrieken in Roermond is in gesprek met serieuze investeerders, die attractieparken willen bouwen bij de Limburgse Maasplassen. Het zijn themaparken die enkele honderdduizenden bezoekers per jaar moeten trekken. Secretaris P. Dormans van de KvK heeft dit gezegd tijdens een bijeenkomst over de toekomst van de Maasplassen.

Namen wil de secretaris nog niet noemen. Ook worden horeca-voorzieningen en low-budget hotels aan de Maasoever gemist. Dormans verwacht dat een aantal plannen binnen nu en 1,5 tot 2 jaar zijn uitgekristalliseerd.

Gedeputeerde Tindemans, die aanwezig was bij de bijeenkomst kreeg de onderzoekresultaten van het recreatief gebruik van het Maasplassengebied aangeboden. Tindemans is voorstander van spontane natuurontwikkeling, bossen, struwelen en bloemrijke graslandschappen, in het bijna 1000 ha grote natuurgebied tussen Ohe en Laak en Kessel, dat nu erg kaal overkomt op de bezoekers.

Reageer op dit artikel