nieuws

Nieuwbouw voor Friese vervoerder

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Hollema uit Surhuisterveen ontwerpt en bouwt in deze plaats een nieuw bedrijfsgebouw voor internationaal transportbedrijf Kingma uit Nes. Laatstgenoemde onderneming, die ook veel vervoer doet voor de bouwsector, verhuist per 1 oktober naar het nieuwe complex op industrieterrein De Skieding.

Hoofdreden van de verplaatsing is het feit dat de vervoerder zich nu vlakbij de A7 kan vestigen en daardoor veel reistijd bespaart. Bovendien was er in Nes geen ruimte meer voor verdere bedrijfsuitbreiding. In Surhuisterveen krijgt men 5000 vierkante meter grond tot de beschikking, inclusief een optie op nog eens 3300 vierkante meter.

Bij de nieuwe vestiging komt ook een benzinepompstation met credit-card-systeem voor trucks van andere vervoerders. De nieuwbouw vergt een investering van bijna f. 1 miljoen.

Reageer op dit artikel