nieuws

Minder administratieve rompslomp voor bedrijven

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Van Dok van Economische Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer een pakket maatregelen aangekondigd, dat de administratieve rompslomp van bedrijven met zo’n 10 procent moet terugbrengen.

De maatregelen vloeien voort uit het regeerakkoord en varieren van stroomlijning van procedures, vermindering van enquetes en afschaffing van allerlei verplichtingen om vergunningen te ke krijgen tot versimpeling van verplichte rapportages.

Van Dok kondigt concreet aan, dat de ondernemers minder lastig gevallen zullen worden met verplicht in te vullen enquetes van het CBS. Wetten rondom arbeid en veiligheid worden gestroomlijnd zodat niet herhaaldelijk dezelfde informatie ingevuld hoeft te worden. De Handelsregisterwet wordt gewijzigd, zodat niet voor elk filiaal bij een Kamer van Koophandel ingeschreven hoeft te worden. Werkgevers moeten nu nog vaak dezelfde gegevens sturen naar GAK en ziekenfonds en ook daaraan wil het kabinet een eind maken.

Bij de verschillende ministeries zullen ambtenaren verantwoordelijk worden gesteld voor het slagen van de plannen om de papierwinkel voor bedrijven terug te dringen. De Tweede Kamer wordt jaarlijks op de hoogte gesteld van de voortgang.

Reageer op dit artikel