nieuws

Meterkast van Vroom en Groothuizen krijgt design-prijs

bouwbreed Premium

Vroom en Groothuizen hebben een meterkast ontworpen, die een heuse kunstprijs krijgt. De ontwerpers van de meterkast worden door het Amsterdam Fonds voor de Kunst beloond met de Kho Llang 1e prijs 1995 van f. 15.000. De prijs bestaat sinds 1979 en wordt jaarlijks toegekend aan industrieel toegepaste kunst, die zich onderscheidt. Gewoonlijk lijkt de meterkast nu niet bepaald een produkt, waaraan kunstzinnig veel eer aan te behalen valt. De ontwerpers M. Vroom en J. Groothuizen van Landmark Design en Technology dachten daar duidelijk anders over en gaven de ‘oude’ kast een face-lift.

Ze ontwierpen een kast die behalve fraai van vorm ook eenvoudiger in gebruik is, zodat bewoners en de installateur er gemakkelijker de weg in ke vinden. De nieuwe kast is slechts 25 cm diep en 35 cm breed. Hij wordt in het najaar in produktie genomen. De ontwerpers zijn geen onbekenden. Ze zijn bekend van de driehoekige groene telefooncellen en straatmeubilair. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 20 oktober in Paradiso te Amsterdam.

Reageer op dit artikel