nieuws

Lichtgewicht steigervloerpaneel hoog te belasten

bouwbreed

De Duitse fabrikant Assco Geruste GmbH uit Laupheim heeft een lichtgewicht steigervloer ontwikkeld in de vorm van een hoogbelastbaar aluminium vloerpaneel.

Dit Duro steigerelement weegt bij een lengte van 2,75 m en een breedte van 0,60 m ongeveer 17 kg. Keuze wordt geboden uit een volledig gesloten en een geperforeerde (gaten) uitvoering. Bij een lengte van 2,07 m komen beide uitvoeringen tegemoet aan steigergroep 6 en de 2,57 m lange panelen aan steigergroep 5. Bij lengten van 3,07 meter valt de gesloten versie onder groep 4 en de geperforeerde onder groep 3.

Volgens de fabrikant zou de gesloten uitvoering door zijn hoge technische waarden geschikt zijn voor toepassing als tribunevloer of podium waar belastingen tot 7,5 kN/M2 moeten ke worden opgenomen. Voor deze toepassing kan de gesloten versie in een breedte van 0,60 m tot een lengte van 2,0 meter worden gebruikt. Bij een breedte van 0,3 m zijn lengten tot zelfs 2,57 m toegestaan.

Reageer op dit artikel