nieuws

Kunststofbeurs in drie jaar licht gegroeid

bouwbreed

De internationale rubber- en kunststofbeurs die onder de naam K’95 in Dusseldorf wordt gehouden is met 5% of 10.000 m2 gegroeid, ten opzichte van de vorige beurs in 1992.

De beurs die wordt gehouden van donderdag 5 tot en met 12 oktober omvat 2242 ondernemingen uit 43 landen, die hun noviteiten presenteren. De activiteiten behelzen zowel de kunststofmachinebouw, de grondstoffenleverantie als de verwerkingsindustrie. De beurs is geheel volgeboekt. De exposanten nemen samen 138.000 m2 aan vloeroppervlakte voor hun rekening.

Ruim 55% van de deelnemers komt uit het buitenland. Hoewel het aantal Nederlandse deelnemers is afgenomen van 58 tot 52 bedrijven, exposeren ze op een groter oppervlak, namelijk 4855 m2 tegenover 4518 m2 in 1992. De grootste buitenlandse deelnemer is traditioneel Italie gevolgd door Groot Brittannie en Frankrijk. Andere grote exposanten zijn de Verenigde Staten en Zwitserland met respectievelijk 84 en 71 deelnemers. Er zijn ook nieuwkomers. Voor het eerst nemen exposanten deel uit Iran, Letland, Polen, Saoedie-Arabie en Slowakije.

De machinebouw neemt overigens tweederde deel van de beurs voor zijn rekening.

Reageer op dit artikel