nieuws

Explosieven stoppen baggeren Oude Maas

bouwbreed

De baggerwerkzaamheden in de Oude Maas bij Dordrecht worden pas na de vakantie hervat omdat op de bodem mogelijk explosieven liggen. Vorige week werden tijdens het baggeren een mijn en een groot aantal patronen uit de Tweede Wereldoorlog opgedregd. Na overleg met deskundigen is besloten dat het Explosieven Opruimings Commando eerst een plan van aanpak zal opstellen, zodat de baggerwerkzaamheden zo veilig mogelijk ke worden hervat.

Het baggerschip Paulus de Korte, waarin zich mogelijk nog een projectiel bevindt, wordt naar het nabijgelegen Mallegat gebracht. Daar wordt de lading baggerspecie overgeheveld in een spuitzeefinstallatie om eventuele explosieven op te sporen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels