nieuws

Dronten aarzelt over bouwplannen corporatie

bouwbreed

De woningbouwvereniging Oost-Flevoland wil ongeveer 70 appartementen en 1700 m2 winkeloppervlakte realiseren in het centrum van Dronten. Daartoe moeten 37 etagewoningen worden gesloopt. Met het project is een bedrag van ongeveer f. 15 miljoen gemoeid.

Het ontwerp is geleverd door architectenbureau Inbo Gjalt De Jong te Drachten. Trebbe Bouwbedrijven BV uit Enschede gaat de appartementen bouwen. Het college van B en W van de gemeente Dronten doorkruist echter de plannen van de woningbouwvereniging.

Het vorig jaar opgestelde gemeentelijke Masterplan verschilt nogal van die van de woningbouwvereniging. Corporatiedirecteur Henk van Wijk zegt dat de plannen van Oost-Flevoland al in 1992 bekend waren. “De gemeente zegt van niets te weten maar ze was notabene gesprekspartner”, aldus Van Wijk.

Door de aarzelende opstelling van de gemeente zijn de plannen van de woningbouwvereniging anderhalf jaar vertraagd. Oost-Flevoland heeft daardoor al een schade van ongeveer – 0,4 miljoen opgelopen aan reeds gemaakte ontwikkelingskosten. Het begin van de bouw is van september 1995 verschoven naar begin 1997. Als de gemeente het po afblaast, wil Van Wijk de ontwikkelingskosten bij de gemeente verhalen.

In de ogen van Van Wijk is 1000 m2 winkelruimte, die het Masterplan als maximaal omschrijft, te weinig. De resterende 700 m2 is volgens de directeur nodig om het po financieel sluitend te krijgen. Eind juni neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de plannen in het centrum.

Reageer op dit artikel