nieuws

Drainagebuis haalt vocht uit dikkere muren

bouwbreed

Hydrotek Damproofing, Essex House, heeft zijn techniek voor het drogen van muren van gebouwen, zonder dat gebruik wordt gemaakt van chemicalien verbeterd. Dat heeft het bedrijf te Chipping Ongar te Essex in Engeland onder andere gedaan door een capillaire keramische buis van 9″ of 225 mm aan zijn arsenaal toe te voegen.

Deze buis is bedoeld voor het draineren en laten verdampen van vocht uit dikkere muren. De buizen worden al naar gelang de hoeveelheid vocht in de muren even boven het maaiveld in de muren aangebracht ter hoogte van de waterkerende muuronderbreking.

Gewoonlijk worden ze volgens het bedrijf geplaatst om de 300 tot 400 mm. Er zijn ook buizen van 75 en 150 mm beschikbaar. Het bedrijf heeft tevens de sluitkappen vernieuwd. Deze maken het tevens mogelijk, dat de buizen met een grotere nauwkeurigheid dan voorheen zijn aan te brengen.

Reageer op dit artikel