nieuws

Dijkstal komt met nieuwe voorstellen voor stadsprovincies

bouwbreed

Het kabinet komt in september met nieuwe voorstellen voor stadsprovincies in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Vice-premier en minister van binnenlandse zaken Dijkstal heeft dat woensdag aangekondigd.

Hij wil samen met zijn staatssecretaris Van de Vondervoort het initiatief nemen om uit de impasse te komen die is ontstaan door de referenda in beide steden. Dijkstal heeft dat gezegd op het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Dijkstal wil na de zomer de twee regionale bestuurslichamen opheffen. Tegelijkertijd stelt hij de grenzen van de nieuwe stadsprovincies inclusief gemeentelijke grenswijzigingen vast. Tevens maakt hij het takenpakket van de nieuwe besturen bekend. De minister vindt dat hij de regie moet overnemen nu de betrokken bestuurders in de hoofd- en de havenstad zich dreigen te verschansen achter eigenbelang.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels