nieuws

Boskalis haalt aanleg tweede Maaskade binnen

bouwbreed

De Combinatie Boskalis Oosterwijk BV Rotterdam heeft, in samenwerking met de bedrijven Ham-van Oord Werkendam BV, Ballast Nedam, Grond en Wegenbouw BV Amstelveen en Aannemingsmij Van de Biggelaar BV Wessem, de aanleg van de tweede Maaskade binnen. Bij de openbare aanbesteding van bestek 3589 in het Waterschaphuis in Sittard, betreffende het aanleggen van een kade in een gedeelte van Eijsden, St. Pieter, Smeermaas, Geulle en Voulwames, offreerde de combinatie een prijs van f. 4.666.000.

Deze kade sluit aan op de hoogwatervoorziening waarvoor afgelopen maandag door minister Jorritsma het startsein werd gegeven. Jack Rijk BV uit Heinkenszand is met f. 4.854.000 tweede en de Combinatie Postma Ploegam Bergharen derde met f. 5.400.000. Hoewel de vaststelling van de kade bij Voulwames door gedeputeerde staten voorlopig is aangehouden, wordt dit werk toch uitgevoerd. Het Waterschap Roer en Overmaas financiert deze kosten voor.

In Venlo werden de kaden langs de Maas in Grubbenvorst en Broekhuizen door het Waterschap Peel en Maasvallei aanbesteed. Het bedrijf Osseweijer Oude Tonge BV was met een bedrag van f. 1.693.000 laagste inschrijver.

De combinatie Liebregts Middelbeers/Martens en Van Oord BV Oosterhout werd tweede met f. 1.724.000 en Postma Ploegam Bergharen derde met f. 1.740.000. VVolgens woordvoerders van de beide waterschappen bleven de laagste inschrijvers beneden de begrotingen van de eigen dienst.

Reageer op dit artikel