nieuws

Arnhem sloopt 360 flatwoningen

bouwbreed

Arnhem is begonnen aan de eerste grootscheepse sloop van na-oorlogse flatwoningen. In totaal twaalf blokken met samen 360 woningen gaan de komende weken tegen de vlakte om plaats te maken voor 232 woningen in eengezins- en stapelbouw alsmede een zorgcentrum voor bejaarden.

De twaalf blokken van complex 14 in de wijk Presikhaaf 1 werden begin jaren vijftig gebouwd in vier lagen op een onderbouw met bergingen. Langzamerhand voldeden ze steeds minder aan de moderne woonwensen, reden waarom de woningstichting Sint Eusebius enkele jaren terug besloot ze na ontruiming af te laten breken. Deze sloop is momenteel volop gaande.

De komende twee jaren zullen in het tot De Groene Kamer herdoopte wijkje bij elkaar 232 woningen worden gebouwd waarvan een klein deel in stapelbouw. Van die 232 zullen er 75 worden verkocht, de rest verhuurd. De huur in de sociale sector zal varieren van – 630 tot – 750 per maand, die in de vrije van – 850 tot – 1000. De aanvangshuur van de flats veertig jaren geleden was – 8,80; nu deden ze nog geen – 300.

Reageer op dit artikel