nieuws

Wiel Arets decaan Berlage Instituut

bouwbreed Premium

Architect Wiel Arets is voor een periode van drie jaar benoemd als decaan van het Berlage Instituut. Hij volgt Herman Hertzberger op die het Instituut sinds de oprichting in 1990 heeft geleid.

Van Wiel Arets wordt verwacht dat hij het Instituut verder profileert als internationale topopleiding voor talentvolle jonge architecten. Ook de rol binnen Nederland van deze postdoctorale opleiding, gevestigd in het Amsterdamse Burgerweeshuis, moet Arets versterken. Arets leidt een succesvol architectenbureau in Heerlen. Hij ontwierp de uitbreiding van het Academiegebouw in Maastricht, werkt aan woningbouw in Amsterdam en Rotterdam en kantoren in Heerlen en Maastricht. Hij heeft ruime internationale onderwijservaring bij instellingen in Londen, New York en Wenen. Arets trad al regelmatig op als docent aan het Berlage Instituut.

Reageer op dit artikel