nieuws

Voortvluchtige Schneider laat van zich horen

bouwbreed Premium

De in april 1994 met de noorderzon vertrokken Jurgen Schneider, de met internationaal bevel tot arrestatie gezochte ‘bouwleeuw’, wil naar Duitsland terug. De poontwikkelaar sloeg destijds op de vlucht, een berg schulden (DM 6,7 miljard) achter zich latend; tweeduizend bouwbedrijven bleven met onbetaalde rekeningen zitten.

De Duitse tv-rubriek ‘Frontal’ heeft een cassettebandje ontvangen van Schneiders advocaat Francois Canonica uit Geneve, waarin de ontwikkelaar van gigantische bouwpoen in tal van Duitse steden de bevolking aankondigt dat zijn “grootste wens is naar Duitsland terug te keren, onbelast door een arrestatiebevel, om in het vaderland zo spoedig mogelijk in de kring van kinderen, familie en vrienden wederom te leven en te werken”.

De ooit door de politiek en het bouwwezen zo gekoesterde society-personality van weleer geeft de Deutsche Bank de schuld van zijn faillissement (“heeft de catastrofe uitgelokt”). Het arrestatiebevel wordt overigens niet opgeheven.

Reageer op dit artikel