nieuws

Sponsors betalen tuin verpleeghuis

bouwbreed

Sponsors uit het regionale bedrijfsleven hebben er voor gezorgd dat bij verpleeghuis De Houttuinen, op de grens van Haarlem en Heemstede, een overdekte tuin wordt aangelegd. Het gaat om een tuin van 330 vierkante meter, die wordt voorzien van een schuifdak.

Omdat de rijksoverheid geen geld in de groenvoorziening wilde investeren, werd een beroep gedaan op het bedrijfsleven. Er werd een ‘sponsorpo’ gehouden, dat onder meer bestond uit speciale voorstellingen voor het bedrijfsleven van The Phantom of the Opera in het Haarlemse concertgebouw. Dit leverde netto een bedrag op van f. 65.000. Weliswaar is dit niet genoeg om de hele tuin te ke bouwen, maar inmiddels is een steunfonds bereid gevonden de resterende f. 100.000 te lenen.

Reageer op dit artikel