nieuws

Silo in Groningen van sloop gered

bouwbreed

Een leegstaande silo in het centrum van de stad Groningen zal worden verbouwd tot cafe met terras met daarnaast kantoorruimte. De gezichtsbepalende, historische silo wordt daarmee behoed voor sloop. Met het plan is een bedrag van f. 1 miljoen gemoeid.

Initiatiefnemers achter het po zijn het architectenbureau Jakob van Ringen, ontwikkelaar Wouter Hoogland en het reclame/adviesbureau Adfo Media, dat straks het kantoorgedeelte zal betrekken. De gemeente Groningen wilde de silo aanvankelijk slopen en er woningen gaan bouwen. Het cafe met terras zal uitzicht krijgen op het Winschoterdiep. Naar verwachting wordt in 1996 met de verbouw van de silo begonnen. De gemeente Groningen betaalt aan het po f. 800.000 mee uit het stadsvernieuwingsfonds. Een deel van dit bedrag zal worden gebruikt voor de herinrichting van het terrein rondom het gebouw.

Reageer op dit artikel