nieuws

Meerssen legt een ‘fietsstraat’ aan

bouwbreed

Fietsers en autobussen krijgen in de gemeente Meerssen voorrang op autoverkeer. Dat blijkt uit het concept-verkeersplan dat opgesteld is door het Adviesbureau Grontmij. De doorgaande auto’s worden uit het centrum geweerd. Voor de autobus wordt een exclusieve busroute gecreeerd.

Autoverkeer, met bestemming centrum, moet in de Stationsstraat achter het fietsverkeer aansluiten. Deze fietsstraat krijgt een verhoogde middenberm met aan weerszijden fietspaden van drie meter breed. De auto mag van dit fietspad gebruik maken maar moet netjes achter de fietsers tuffen.

Ter meerdere veiligheid van de fietsers wordt onder de Maastrichterweg, op 29 en 30 mei a.s. een fietstunnel aangelegd. Langs meerdere straten en wegen zijn vrijliggende fietspaden voorzien.

Reageer op dit artikel