nieuws

Lagere dollarkoers remt omzetgroei Hunter Douglas af

bouwbreed

Hunter Douglas, producent van raam- en gevelbekledingsprodukten, heeft zichtbaar te lijden van de lagere wisselkoersen. Het volume aan verkochte produkten lag in het eerste kwartaal van dit jaar op een 14,3 procent hoger niveau. De wisselkoersveranderingen drukten het verkoopcijfer echter met 8,8 procent, zodat de omzet daadwerkelijk met slechts 5,8 procent tot f. 478 miljoen steeg in vergelijking met de eerste drie maanden van 1994.

Vorig jaar rondom dezelfde tijd was het anders. Toen steeg de omzet in de eerste drie maanden met zelfs 17,1 procent. Het volume ging toen met 10 procent omhoog. In totaal komt 40 procent van onze omzet uit de Verenigde Staten en wordt de helft van onze omzet in dollars genoteerd. Ook het lagere pond en de lagere Australische dollar hielpen mee het omzetcijfer te drukken.

Desondanks blijft Hunter Douglas bij zijn optimisme voor heel 1995 dat het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers in maart uitte.

Reageer op dit artikel