nieuws

Ingrijpende verbouwing van binnenstad Eindhoven

bouwbreed

Het stationsdistrict van Eindhoven wordt ingrijpend gewijzigd. Er worden ondermeer 400 woningen gebouwd en ook komt er 150.000 m2 kantoorruimte. De kosten van het po bedragen f. 400 miljoen. Dit hebben B en W van Eindhoven gisteren bekend gemaakt.

De gemeenteraad neemt eind dit jaar een definitief besluit over de plannen. De nieuwbouw vindt fasegewijs plaats en zal circa twintig jaar duren. Het veranderen van de infrastructuur duurt circa tien jaar. Het ontwerp voor het gebied is gemaakt door architectenbureau Teun Koolhaas uit Almere.

In eerste instantie wordt de weg Fellernoord verlegd in noordelijke richting. Hier wordt een poortgebouw aangelegd van 16.000 m2. Het verleggen van de weg en de bouw van het poortgebouw kost bij elkaar f. 40 miljoen. Met deze werkzaamheden wordt nog dit jaar gestart.

“Het ontwikkelingsplan stationsdistrict wil met name de verblijfswaarde in het gebied verbeteren en de bebouwing intensiveren”, aldus een toelichting van de gemeente Eindhoven. Naast woningen en kantoren voorziet het plan ook in de aanleg van grondvoorzieningen. In het midden van het stationsdistrict worden straten aangelegd die via de Boschdijk en de Vestdijk worden verbonden met de stad.

“Het totale maximale bouwvolume bedraagt volgens het plan ongeveer 200.000 m2: 150.000 m2 voor kantoren 15.000 m2 voor winkels en zakelijke dienstverlening en 40.000 m2 komt beschikbaar voor wonen. Voor parkeren komt daar nog de nodige vierkante meters bij.”

Het ontwikkelingsplan voor het gebied van het stationsdistrict maakt deel uit van het sleutelpo Westcorridor. Dit po behelst ondermeer plannen voor Eindhoven Airport en het Citycentrum Veldhoven.

Reageer op dit artikel