nieuws

Heteluchtverwarmer brandt pulserend

bouwbreed

Voor het verwarmen van kleine en middelgrote bedrijven heeft Pletzer in Oostenrijk de Puls-Air heteluchtverwarmer op de markt gebracht. In deze heteluchtventilator past het bedrijf een pulserende verbranding toe.

Oorspronkelijk is het proces ontwikkeld voor militaire doeleinden in straalmotoren. Het apparaat werkt op heel lichte stookolie. Volgens het bedrijf G. Pletzer te Going in Oostenrijk, komt er bij de verbranding geen stank vrij. Het apparaat Puls-Air werkt vrijwel geruisloos. Er zouden volgens het bedrijf bij het verbranden helemaal geen reststoffen overblijven. Het rookkanaal is mede daardoor slechts 26 mm in diameter. De emissies zouden ook ver onder de tot nu toe geldende normen liggen en dat geldt in het bijzonder voor de over het algemeen moeilijk beheersbare NOx’en of stikstofoxyden. Het apparaat heeft een capaciteit van 18kW en verbruikt dan 1,6 kg stookolie per uur.

In de spaarstand is het verbruik 1,2 kg. De verplaatsingsluchtcapaciteit is 1600 m3 tot 70 gr. C verwarmde lucht per uur. De machine vergt een elektrische aansluiting van 220 Volt. Het bedrijf is met dit toestel onderscheiden met de Oostenrijkse Staatsprijs voor energie-onderzoek. Er wordt door het bedrijf in onder andere ons land, gezocht naar produktiecapaciteit en een licentienemer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels