nieuws

Grootaandeelhouder Ballast, Hochtief, start jaar uitstekend

bouwbreed Premium

Het Duitse bouwbedrijf Hochtief, voor bijna de helft eigenaar van Ballast Nedam, is het lopende jaar goed begonnen. De orderontvangst groeide in het eerste kwartaal ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar met 14,7 procent tot 1,9 miljard mark. De orderportefeuille is 13,8 procent beter gevuld.

Het bedrijf had aan het einde van het eerste kwartaal voor 10 miljard mark aan opdrachten liggen, zo liet bestuursvoorzitter Hans-Peter Keitel gisteren weten. De opgeleverde werken namen met 8,6 procent toe tot 2,3 miljard mark.

Het bedrijf, dat vorig jaar een winst van 107 miljoen mark wist te behalen, overschreed drie keer de grens van 10 miljard mark. De opgeleverde werken kwamen vorig jaar uit op 10,5 miljard mark, de orderontvangst nam toe tot 11,6 miljard mark en de orderportefeuille bedroeg aan het eind van het jaar 10,4 miljard mark.

Reageer op dit artikel