nieuws

Bouwvergunning stadion FC Twente kan verleend

bouwbreed

De bouwvergunning voor het nieuwe stadion van FC Twente kan worden verleend. Rechter D. Dolman van de Raad van State in Den Haag heeft namelijk geweigerd het bestemmingsplan ‘Business en Science Park’ van de gemeente Enschede te schorsen.

Het schorsingsverzoek was ingediend door A. van Gorp, die in het plangebied woont. Hij vindt dat de gemeente onvoldoende de behoefte aan nieuwe kantoorgebouwen heeft aangetoond.

De gemeente kan nu op basis van het bestemmingsplan bouwvergunningen gaan verlenen. Naast kantoren voor hoogwaardige industrie, moet er in het plangebied ook het nieuwe stadion van FC Twente komen. Over de exacte uitvoering van het stadion wordt nog druk onderhandeld. Wethouder Swart heeft het vermoeden uitgesproken dat de onderhandelingen binnenkort afgerond ke zijn.

Reageer op dit artikel