nieuws

Aanleg van fietstunnel in Meerssen op tv

bouwbreed

In de gemeente Meerssen wordt op 29 en 30 mei in het kader van het tv-programma ‘De Uitdaging’ binnen 48 uur een fietstunnel aangelegd onder de Maastrichterlaan. Meerssen wordt hiertoe uitgedaagd door de scholen Koningin Gerberga en Stella Maris College. De kosten belopen f. 400.000; Provincie en Rijkswaterstaat subsidieren f. 300.000.

De uitvoering is opgedragen aan Wegenbouwbedrijf Lintzen uit Sittard, dat in Meerssen werkt aan de reconstructie van een groot kruispunt. Door de interesse van de televisie krijgt Meerssen, naar de mening van B en W, de 23 meter lange tunnel goedkoop aangelegd. Bedrijven werken, in verband met de gratis publiciteit, tegen kostprijs.

De programmaleiding van ‘De Uitdaging’ verzocht het provinciebestuur een Limburgse gemeente voor te dragen. Gekozen werd voor Meerssen omdat al jaren bekend is dat deze gemeente een gevaarlijke fietsoversteek heeft in de St. Josephstraat, waar dagelijks honderden scholieren gebruik van maken. De door Haskoning uit Wijnandsrade ontworpen tunnel past in het concept verkeersveiligheidsplan dat nog dit jaar in uitvoering wordt genomen.

De snelle keuze vanhet college van B en W voor Meerssen heeft de nodige deining opgeroepen bij de CDA-fractie in de gemeenteraad. Volgens fractievoorzitter Piet Pinxt heeft het college door het verstrekken van de opdracht onder andere de aanbestedingsnota aan de laars gelapt en gelden ter beschikking gesteld zonder toestemming van de raad.

Het college tilt hier niet zo zwaar aan. In een speciale spoedeisende raadsvergadering, afgedwongen door het CDA, werd gisteravond alsnog goedkeuring gegeven.

Reageer op dit artikel