nieuws

Vrijdag beslissing van kabinet over opheffen wao-boete

bouwbreed Premium

Het kabinet neemt vrijdag een besluit over versnelde afschaffing van de wao-boete (malus) voor werkgevers. Staatssecretaris Linschoten van Sociale Zaken wil dan meteen de knoop doorhakken over nieuwe maatregelen die (deels) afgekeurde werknemers aan betaald, aangepast werk moeten helpen.

Linschoten schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Die had er eerder op aangedrongen dat hij uiterlijk 1 april de knoop zou doorhakken. De wao-boetes lopen krachtens het regeerakkoord per 1 januari 1996 af. Als gevolg van uitspraken in een proefproces voor de Centrale Raad van Beroep is het praktisch vrijwel onmogelijk nog wao-boetes op te leggen en te innen. Vrijwel alle reeds opgelegde boetes waartegen beroep is aangetekend moeten van een uitgebreide motivering worden voorzien.

Reageer op dit artikel