nieuws

Snelle constructielijm

bouwbreed

Wurth Nederland BV uit ‘s-Hertogenbosch heeft Rapid Pur Constructietix, een snelle, pasteuze en vochtigheidshardende eencomponentlijm aan zijn programma toegevoegd. Deze lijm kan worden gebruikt voor hitte- en waterbestendige verbindingen van hout, beton, rubber, polystyrol, polyurethaanschuim, kurk en voor verbindingen van metaal op een poreuze ondergrond.

De lijm is na 20 minuten handvast, na twee uur is 80 procent van de afschuifwaarde van 90 kg/cm2 bereikt en na acht uur is de lijm volledig belastbaar. Doordat de lijm vochtigheidshardend is, kan ook hout met een vochtigheidsgraad tot 25 procent ermee worden verlijmd. Tijdens het uitharden expandeert de lijm, waardoor hij voegvullend is. Rapid Pur Constructietix kan tegen temperaturen van – 30 gr. C tot + 100 gr. C en is bestand tegen water, verdunde zuren, alkalien en oplosmiddelen.

Reageer op dit artikel