nieuws

Ruim 40.000 buitenlandse bouwvakkers in Israel

bouwbreed Premium

Het fenomeen van de Palestijnse bouwvakkers in Israel loopt ten einde.

Na een piek in 1993, met liefst 80.000 Palestijnen in de bouw in Israel, werken er vandaag de dag nog een kleine 10.000, voornamelijk op bouwpoen in en rondom Jeruzalem.

Na de zware aanslagen van het afgelopen jaar in Tel-Aviv’s Dizingovstreet en dit jaar in ‘Beth-lid’, besloten de bouw- ondernemers langzamerhand alle Palestijnen ‘weg te werken’. Ze hebben sindsdien een kleine 40.000 (!) buitenlandse bouwvakkers aangetrokken uit onder meer Roemenie, Turkije en Thailand. Intussen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken nogmaals 10.000 werkvergunningen uitgegeven voor buitenlandse bouwvakkers. De bouwwereld ziet deze toestroom van buitenlandse bouwvakkers als een ‘gods-gave’.

Volgens een woordvoerder van de bouwondernemers is het voor de eerste keer sinds een lange tijd dat men zich geen zorgen hoeft te maken over stakingen, het dichtgooien, na een aanslag, van de grenzen tussen Israel en de ‘bezette gebieden’ en de moord partijen op bouwplaatsen.

Reageer op dit artikel