nieuws

Referendum in Heerenveen over aanleg megapark

bouwbreed Premium

Via een referendum ke inwoners van Heerenveen zich op woensdag 21 juni uitspreken over de definitieve aanleg van het 300 hectare grote industriepark tussen Heerenveen en Joure. Over dit plan bestaat namelijk grote verdeeldheid in het gebied. De gemeente Heerenveen wil de aanleg van het megapark doorzetten, maar biedt de bevolking via het referendum een laatste mogelijkheid om hiertegen in het geweer te komen. De uitslag ervan is raadgevend en geldt alleen als de opkomst niet lager blijkt te zijn als bij de laatste raadsverkiezing (68,8 procent). Wanneer meer dan de helft van de stemmen tegen het park is, komt er een heroverweging in de gemeenteraad.

De provincie Friesland is de aanjager van het megapark-plan, dat zich specifiek richt op de vestiging van (buitenlandse) investeerders. De kosten van aanleg van het industrieterrein bedragen ruim f. 70 miljoen.

Reageer op dit artikel