nieuws

OM in beroep tegen vrijspraak van Riem

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie in Maastricht gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van oud-gedeputeerde en ex-burgemeester van Brunssum H. Riem.

Na bestudering van het vonnis van de rechtbank, die Riem van alle ten laste gelegde beschuldigingen van corruptie vrijsprak, kwam het Openbaar Ministerie tot de conclusie dat het zich met deze vrijspraak niet kan verenigen. Dit geldt zowel voor feitelijke als juridische gronden, aldus het OM.

Officier van justitie mr. J. van Atteveld had tegen Riem dertig maanden celstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk, en een boete van f. 100.000 geeist voor het aannemen van steekpenningen, schending van ambtsgeheimen, heling van uit diefstal verkregen geheime stukken en valsheid in geschrifte.

Reageer op dit artikel