nieuws

O en K MH 5-S en Compact sterker in het stadswerk

bouwbreed Premium

Nieuwe graafmachinemodellen in de O en K ‘standaardklasse’ zijn de mobiele machines MH 5-Compact en MH 5-S. Beide grondverzetters komen in attributen, prestaties en aandrijvingstechniek, overeen met de beproefde MH 5/ RH 5, maar onderscheiden zich op enkele specifieke onderdelen. O en K betreedt met deze nieuwe zwaardere en sterkere ‘stadsgraafmachines’ een ander marktsegment.

De MH 5-Compact kent opvallend geringe afmetingen en een korte achteroverbouw en wordt door O en K aangeduid met de grotere broer van de MH City. De korte achterzijde van de machine van slechts 2,05 m zorgt bij het zwenken voor een kleine draaicirkel die binnen het machinechassis blijft.

De watergekoelde O en K motor van 79 kW voldoet reeds aan de Europese norm voor uitlaatgassen Euro 1, gaat zuinig met brandstof om en produceert een geluidsniveau van 73 dB(A). Met deze eigenschappen is de machine uitstekend inzetbaar op kleine bouwplaatsen en in bebouwde omgeving.

Zwaardere uitvoering

De MH 5-S is dankzij zijn onderwagen geschikt voor weg- en railtoepassing. Met een machinegewicht van 20 ton wordt dit model gezien als een zwaardere uitvoering van de bekende MH – S.

Met de standaard vierpunts afsteuning is een hoge belasting van de machine mogelijk. Ook hier verleent de watergekoelde O en K dieselmotor de machine ruime toepassing binnen bevolkte centra.

Hydraulisch systeem

Beide nieuwe machines hebben ook het drievoudig hydraulisch systeem gemeen met PMS II. Dit elektronisch besturingssysteem is verantwoordelijk voor een optimaal gebruik van de motorprestaties, volledige aanpassing van het motortoerental en hydraulisch vermogen aan de werksituatie alsmede een snelle verrichting van de aangestuurde werkbewegingen. De MH 5-Compact heeft een bakinhoud van 1050 liter, terwijl de MH 5-S standaard is voorzien van een 880 liter bak.

De O en K MH-5 Compact is als ‘stadsgraafmachine’ in de 20 tons klasse de grotere uitvoering van de beproefde MH City. De machine werkt met een standaard bak van 1050 liter.

Reageer op dit artikel