nieuws

Nieuwe doorbraak Belttunnel

bouwbreed

Afgelopen vrijdag werden de boringen voor de tunnel onder de Grote Belt in Denemarken afgerond. In de zuidelijke tunnelbuis klaarde boormachine ‘Fionia’ het laatste stuk van het traject. Vorig jaar oktober werd reeds de doorbraak in de noordbuis bereikt wat eveneens met het nodige officiele vertoon werd gevierd. De eigenlijke doorbraak aan de zuidkant laat echter nog enkele maanden op zich wachten, in verband met de precisie die hierbij moet worden betracht, aldus aannemerconsortium MT Group.

Vast staat evenwel dat nu -bijna vijf jaar na de start- de boormachines zijn ‘uitgediend’ en zullen worden verwijderd. De uitsluitend voor het treinverkeer bestemde tunnel zal nu volgens planning in de herfst van 1996 in gebruik ke worden genomen; in eerste instantie alleen voor goederentransport, in 1997 ook voor passagiersvervoer. Bij elkaar heeft het karwei dan drie jaar langer geduurd dan gepland.

Reageer op dit artikel