nieuws

Nederland gaat Poolse havens moderniseren

bouwbreed

Staatssecretaris A. van Dok-van Weele van Economische Zaken heeft f. 4 miljoen aangeboden aan de Poolse minister van Buitenlandse economische betrekkingen Jacek Buchacz voor de financiering van een masterplan voor de herstructurering van de havens Gdansk, Gdynia, Szczezin en Swinousjscie. Minister Buchazc brengt op uitnodiging van staatssecretaris Van Dok een drie-daags bezoek aan Nederland.

Het masterplan voor de vier Poolse havens wordt uitgevoerd door de Rotterdam Maritime Group en staat onder verantwoordelijkheid van de Wereldbank en is een vervolg op de in 1991 ter beschikking gesteld f. 3 miljoen voor de eerste fase van het masterplan.

De tweede en afrondende fase van het masterplan bestaat uit de modernisering (baggerwerkzaamheden en het oplossen van de milieuproblematiek) van de waterweg Szczecin/Swinoujscie, die in verbinding staat met Berlijn en het ontwikkelen van een database navigatie en milieu.

Voorts zal de RMG een soort Europoort voor de Noordhaven van Gdansk ontwikkelen, met nadruk op brug- en tunnelverbindingen en tenslotte bestaat de studie uit herstructureringsplannen voor Oost-Gdynia en de introductie van Value Added Services.

Reageer op dit artikel