nieuws

NAM bouwt kwik- zuiveringsinstallatie

bouwbreed Premium

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat in Delfzijl reststoffen die bij de aardgaswinning zijn vrijgekomen zuiveren van kwik. Het bedrijf begint deze week met de bouw van een reststoffenbewerkingsinstallatie (rbi).

Daarmee is een investering van circa f. 30 miljoen gemoeid. De bouwtijd van de nieuwe rbi zal ongeveer een jaar in beslag nemen en zo’n 200 manjaren werk opleveren. Als de installatie eenmaal in gebruik is genomen, levert dit vijf tot tien structurele arbeidsplaatsen op. Op dit moment voert de NAM de reiniging uit op een terrein bij het Groningse Noordbroek. Het bedrijf wil de behandeling evenwel ruimer opzetten en moderniseren. De huidige locatie biedt daartoe onvoldoende mogelijkheden, vandaar dat de NAM voor een nieuwe installatie in Delfzijl heeft gekozen.

Reageer op dit artikel