nieuws

MP 1801 geschikt voor diverse doeleinden

bouwbreed

Van Wijngaarden Marine Service BV in Hardinxveld heeft aan zijn vloot van sleepboten, vletten en communicatievaartuigen een multifunctionele ponton toegevoegd. Het vaartuig, de ‘MP 1801’ is gebouwd door Scheepswerf en Machinefabriek De Merwede in Hardinxveld-Giessendam en zal door Van Wijngaarden voor een scala van doeleinden worden ingezet.

De niet zelfvarende ponton is naar de mening van Van Wijngaarden een economisch alternatief voor de beproefde Multicat dat aan het beschikbare sleepvermogen intensievere inzetmogelijkheden biedt.

De ponton is uitgerust met een 40 tons lier voor anker- en leidingbehandeling en heeft een 116.000 liter opslagcapaciteit voor brandstof en 35.000 liter water. Beide opslagsystemen zijn uitgerust met een pompinstallatie met een capaciteit van 80 m3 respectievelijk 40 m3 per uur. Aan de voorzijde is op het werkdek van de ponton is een 44 tons Effer kraan geplaatst die een hijsvermogen heeft van 4,7 ton op 8,95 m. Voor de voeding van lier, kraan, pompinstallaties en verlichting is een dieselgenerator geinstalleerd van 210 pk met een uitgaand vermogen van 565 KVA 220/380 V.

Het vaartuig zal deze maand naar Engeland worden verscheept waar het zal worden ingezet bij kustwerkzaamheden.

Multifunctionele ponton MP 1801 van Van Wijngaarden tijdens een proefvaart op de Merwede. Het vaartuig wordt door een sleepboot voortbewogen.

Reageer op dit artikel