nieuws

Midden-Limburg wil f. 15 miljoen voor ontwikkeling regio

bouwbreed

De Middenlimburgse gemeenten hebben het Gewest Midden-Limburg steun verzocht bij het verwerven van f. 15,5 miljoen subsidie voor het realiseren van 25 voorstellen in het kader van het Regionaal Ontwikkelingsplan Midden-Limburg. De gemeentebesturen verwachten subsidie van de Provincie Limburg en/of de Europese Commissie. Het totale plan vergt f. 29 miljoen.

De voorstellen hebben voornamelijk betrekking op recreatie en toerisme. Op de lijst staan het aanleggen van diverse fietsroutes, het ontsluiten van recreatiegebieden, het bouwen van een bezoekerscentrum bij het Nationaal Park De Meinweg en het bouwen van een molen in Melick. De poen ke pas van start gaan nadat de subsidie(s) zijn toegezegd.

Reageer op dit artikel