nieuws

Krupp PTJ hydraulisch klap- en optopbaar

bouwbreed

Krupp Mobielkrane GmbH heeft in samenwerking met Komatsu Ltd speciaal voor de groeimarkt in het Verre Oosten een bijzonder klapgieksysteem ontwikkeld voor gebruik op de AT telescoopkraan model KMK 4080. Dit PTJ systeem (Power Tilt Jib) bestaat uit een tweevoudig hydraulisch telescopeerbare giek waarmee de haakhoogte is te vergroten met lengten van 8,7 m, 14,2 m en 19,7 m. De hulpgiek is met behulp van een ingenieus hydraulisch bediend, klap-, zwenk- en optopsysteem via elektro-hydraulische besturing vanuit de cabine uit omgeklapte transportstand in hijspositie te brengen.

In tegenstelling tot de mechanische klapgiek, die bij opbouw op de hoofdgiek over 180 gr. van transportstand naar bedrijfstand zwenkt en met bouten op de kop van de hoofdgiek wordt bevestigd, kantelt de hulpgiek bij het PTJ-systeem in drie fasen binnen de kraanbreedte in hijsstand. Dit is door slechts een man uit voeren.

Een eveneens nieuwe overlastbeveiliging controleert alle hoofdgiek- en PTJ-combinaties in lengte en hoek, en vergelijkt deze met de ingeprogrammeerde hijswaarden.

De Krupp KMK 4080 AT telescoopkraan met de nieuwe Power Tilt Jib, hydraulische klapgiek. De PTJ is onder een hoek van 5 gr. tot 45 gr. onder last optopbaar.

Reageer op dit artikel