nieuws

Kamer tegen schrappen scholingssubsidie wao

bouwbreed Premium

De Tweede-Kamerfracties van PvdA, VVD en D66 willen dat minister Melkert (Sociale Zaken) een besluit van het Centraal Bestuur voor de Arbeidsvoorziening (CBA) om de scholingssubsidies voor deels arbeidsongeschikten te schrappen, ongedaan maakt.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de fracties aan de bewindsman hebben gesteld. Volgens de Kamerleden is de maatregel onaanvaardbaar. Zij hechten groot belang aan instrumenten waarmee gedeeltelijk arbeidsongeschikten weer aan de slag geholpen ke worden. PvdA, VVD en D66 willen dat Melkert bekijkt of bedrijfsverenigingen de scholing van wao’ers ke financieren.

Onjuist Voor deze scholing was via de arbeidsvoorziening vorig jaar nog f. 19 miljoen beschikbaar. Een woordvoerster van het CBA noemt het onjuist dat dit bedrag helemaal is geschrapt. Voor het eerste kwartaal van dit jaar is nog f. 2 miljoen in kas. Het besluit van het CBA is bovendien genomen in nauw overleg met het Tica, het coordinerende orgaan in de sociale zekerheid. Dit blijkt uit een brief die CBA-voorzitter De Boer begin februari aan het Tica heeft geschreven.

Reageer op dit artikel