nieuws

Hof houdt uitspraak over Burgers’ Zoo aan

bouwbreed Premium

Het gerechtshof in Arnhem wil op 11 september van dit jaar een hoofdagent van de Arnhemse politie horen over mogelijke overtredingen van de hinderwetvergunning door Burgers’ Zoo. Tegen de Arnhemse dierentuin was een boete van tienduizend gulden, waarvan vijfduizend voorwaardelijk, geeist wegens het illegaal opslaan van puin en sloopafval.

De economische politierechter veroordeelde het dierenpark in juli 1994 tot het betalen van eenzelfde boete. Uit luchtfoto’s was gebleken dat in de dierentuin asbest, pvc-pijpen, elektriciteitskabels en plastic opgeslagen waren. Volgens dierentuindirecteur Van Hooff liggen die spullen, die afkomstig zijn van het gesloopte olifantenverblijf, te wachten op hergebruik.

De procureur-generaal stelde twee weken geleden dat Burgers’ voortdurend de hinderwetvergunning overtreedt. Een paar dagen voor de rechtszitting in hoger beroep nam de Arnhemse politie onder andere in dierenverblijven en stallen grondmonsters, omdat volgens ex-werknemers olie en chemische stoffen in de bodem geloosd zijn. Ook heeft de politie in het Safaripark gezocht naar begraven afval.

Over de uitkomst van dit onderzoek is volgens een woordvoerster van de Arnhemse politie nog niets bekend.

Reageer op dit artikel