nieuws

Gelderse gemeenten willen f. 300 miljoen extra voor Betuwelijn

bouwbreed

Het Gebundeld Bestuurlijk Overleg (GBO) van zeventien gemeenten in Gelderland eist dat het kabinet alsnog driehonderd miljoen gulden extra uittrekt voor drie knelpunten langs de Betuwelijn. Dat heeft het GBO eensgezind besloten tijdens een donderdag gehouden vergadering in Arnhem.

Volgens de Gelderse gedeputeerde De Bondt komen de extra investeringen die het GBO eist, samen met de f. 820 miljoen die het kabinet extra uittrekt voor de knelpunten, uit op een investering van f. 1,1 miljard. “En daarmee zitten we nog onder het totaal van f. 1,2 miljard dat de commissie-Hermans had becijferd.”

De drie knelpunten die de zeventien gemeenten in elk geval beter willen aanpakken zijn het Pannerdensch Kanaal (tunnel) en het tracedeel Tiel/Amsterdam-Rijnkanaal (verdiepte aanleg). Het derde knelpunt is het railknooppunt bij Meteren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels