nieuws

Deense wolkenkrabber voor Europees communicatiecentrum

bouwbreed

In Hije Taastrup bij de Deense hoofdstad Kopenhagen worden plannen voorbereid voor de bouw van een Europees communicatiecentrum. Achter het po staan onder meer Post Danmark en ingenieursbureau Carl Bro AS. Het schetsontwerp behelst twee samenhangende kantoortorens van resp. 33 en 24 etages. De grootste toren moet 120 m hoog worden: een record, want het hoogste woon/kantoorgebouw dat op dit moment in Denemarken staat is slechts 92 m. Het po krijgt de naam Euro Sky Center en gaat onderdak bieden aan met name buitenlandse telecomoperators.

Dit tegen de achtergrond van de liberalisering van de telecommunicatiemarkt. Euro Sky Center gaat naar schatting f. 150 miljoen kosten, voor welk bedrag de initiatiefnemers op zoek zijn naar een investeerder. De gemeentelijke overheid is bereid de nodige planologische medewerking te verlenen en legt de tekeningen na de zomer ter inzage. Er wordt naar gestreefd het centrum in 1997 op te leveren.

Reageer op dit artikel