nieuws

Cairo ziet af van autoweg langs piramiden

bouwbreed

De nieuwe ringweg langs de Egyptische hoofdstad Cairo zal op afstand van de piramiden van Gizeh lopen. Dit hebben de Egyptische regering en een team van de Unesco, de Organisatie voor Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur van de Verenigde Naties, woensdag verklaard. “Alle betrokken partijen hebben gekozen dan wel aanbevolen de weg ten noorden van de piramiden aan te leggen, zodat wordt voorkomen dat de locatie wordt doorkruist”, aldus de gemeenschappelijke verklaring.

Eerder had een Unesco-team een plan van de Egyptische autoriteiten afgewezen die volgens de organisatie een bedreiging zou vormen voor de 4500 jaar oude piramiden.

Cairo wordt geplaagd door verkeersproblemen, vooral door het ontbreken van grote wegen buiten de centrale wijken. Een ringweg, voor een deel al gereed, moet de stad onder meer ontlasten van het nachtelijke vrachtverkeer. Overdag worden vrachtauto’s niet in het stadscentrum toegelaten.

Reageer op dit artikel