nieuws

Aluminium Award voor paviljoen op de Pier

bouwbreed

In de categorie Constructies en Bouwwerken heeft Rewa uit Budel de Aluminium Award gewonnen voor de constructie van het paviljoen op de Pier in Scheveningen. Het gebouw, dat voornamelijk uit aluminium en glas is opgetrokken, is ontworpen door Architectenburo Van der Breggen. De jury was vooral te spreken over de afwerking en detaillering van het gebouw. Bovendien zijn ‘de sterkte, de goede vervormbaarheid door extrusie en de hoge corrosiebestendigheid van aluminium optimaal benut’, aldus de jury.

De Aluminium Award in de categorie Inrichtingselementen voor Stad en Land ging naar Alcoa voor zijn aluminium signaleringsportaal, volgens de jury een gedurfd ontwerp waarmee Alcoa kans heeft gezien in een staalcultuur aandacht te krijgen voor de toepassing van aluminium.

Reageer op dit artikel