nieuws

Voorrang op rotondes moet gelijk zijn

bouwbreed

De werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vindt de verschillende voorrangsregels op rotondes en verkeerspleinen verwarrend. In een brief aan minister Jorritsma (verkeer) stelt de vervoersorganisatie dat deze onduidelijke situatie ‘levensgevaarlijk’ is.

Vandaag (maandag) praat de Tweede Kamer met de minister over de verkeersveiligheid. Op traditionele rotondes heeft het aankomende verkeer voorrang. Op de rotondes nieuwe stijl heeft juist het verkeer op de rotonde voorrang. Deze zijn vooral in opmars buiten de bebouwde kom. Volgens KNV-voorzitter Den Ouden moeten er wettelijke en gelijkluidende voorrangsregels komen. Zijn voorkeur gaat uit naar een situatie waarbij het verkeer op de rotonde voorrang heeft.

Reageer op dit artikel