nieuws

VME Group komt geheel in handen van Volvo

bouwbreed

Het Zweedse auto- en vrachtwagenconcern Volvo is geheel eigenaar geworden van de VME Group NV. Om dit te bereiken kocht Volvo voor meer dan een half miljard dollar Clark Equipment Company uit. Clark had net als Volvo een belang van 50 procent in VME, producent van grondverzetmachines.

Als de Europese Commissie met de overname akkoord gaat, wordt de transactie op 31 maart geeffectueerd. Volvo betaalt Clark dan $573 miljoen, inclusief een extra dividend van $13 miljoen. Na die datum wordt de naam VME Group veranderd in Volvo Construction Equipment Corporation.

“VME is een belangrijke aanvulling op onze bestaande activiteiten”, verklaarde Sten Langenius, Executive Vice President van AB Volvo. “VME zorgt ervoor dat Volvo toegang krijgt tot nieuwe markten. Daarnaast ontstaan er synergetische effecten op onder andere de terreinen van dieselmoterentechnologie en logistiek.”

VME, door Volvo en Clark in 1985 opgericht, behaalde vorig jaar bij een omzet van $1,5 miljard een nettowinst van $132,1 miljoen ($30 miljoen). Ongeveer de helft van de omzet wordt gerealiseerd in West-Europa. VME nam in het verleden Akermans en Zettelmeyer over.

Reageer op dit artikel