nieuws

Toegevoegde waarde bouw in 1994 voor eerst weer gestegen

bouwbreed

Het volume van de toegevoegde waarde in de bouw was in 1994 2,9 procent hoger dan in 1993. Hiermee is volgens het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een einde gekomen aan een periode van vier jaar waarin uitsluitend dalingen van de toegevoegde waarde werden waargenomen.

Over 1993 was nog sprake van een afname van 4,7 procent. Zoals al eerder was gepresenteerd door het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid en voorlopige CBS- en VROM cijfers is de bouw vorig jaar uit een diep dal geklommen en zijn de vooruitzichten rooskleurig te noemen.

Uit de gisteren verschenen CBS-cijfers kan worden opgemaakt dat het produktievolume in december 1994 8,5 procent groter was dan in het jaar daarvoor. Voor het vierde kwartaal komt de toename uit op 8,6 procent vergeleken met een jaar eerder. Toegevoegde waarde definieert het CBS als het verschil tussen de produktiewaarde en de waarde van het verbruik. De uitkomsten zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen.

Reageer op dit artikel