nieuws

Protest tegen sloop monument in Rhenen

bouwbreed Premium

Een belangrijk monument, dat in Rhenen als zeer waardevol wordt ervaren, de Wilhelmina Mavo, dreigt te worden gesloopt. De gemeente wil dit vooroorlogse bouwwerk in de stijl van de Amsterdamse School slopen ten behoeve van de bouw van een aantal seniorenwoningen.

Door de sloop wordt een lelijk gat geschapen, dat niet voldoende wordt opgevuld door de lage seniorenwoningen.

De Bond Heemschut heeft zich reeds tot staatssecretaris Nuis gewend met het verzoek het beeldbepalende pand op de Rijksmonumentenlijst te plaatsen. De Bond heeft bovendien bezwaar aangetekend tegen de verleende sloopvergunning. Voor het gebouw van de Mavo moet zeker met de nodige aanpassingen een geschikte nieuwe bestemming gevonden ke worden.

Reageer op dit artikel