nieuws

Presentatie nieuwbouw rond station Den Bosch

bouwbreed

Bij elke gelegenheid opnieuw blijkt dat grootstedelijke poen veel belangstelling trekken. De toon is enkele jaren gelden gezet toen een bomvol Haags Congresgebouw kennisnam van de nieuwbouwplannen voor het stadhuis aldaar, en enkele maanden geleden nog zat de Bredase schouwburg vol om te discussieren over de plannen voor het Chasse-terrein.

Deze week nam een overvolle Theaterzaal in Den Bosch kennis van de definitief goedgekeurde plannen voor de vernieuwing van het stationsgebied. Blikvangers in dit gebied, met eenzelfde omvang als de binnenstad, zijn het nieuwe Paleis van Justitie (gezien vanuit de binnenstad links achter het station) en “La Tour”, een vijftien verdiepingen hoge kantoren/appartementen-toren met daarachter een blok met 160 woningen. Een brede voetgangersbrug verbindt dit gebied met station en binnenstad. Ook het station zelf wordt geheel vernieuwd en van een ronde toren voorzien. Haaks hierop, richting binnenstad, komt een strook met kantoren, winkels en enkele appartementen. Het totaal omvat bijna 200 woningen en 50.000 vierkante meter kantoorruimte, en vergt een investering van f. 300 miljoen. Naast de gemeenten participeren Multivastgoed, Credo, MBO, Kondor Wessels, Amev, Nemeog, NS en BBA in de ontwikkeling.

Reageer op dit artikel