nieuws

Kobelco gaat onder eigen naam O en K wielladers in VS verkopen

bouwbreed

Door Orenstein en Koppel AG zijn de eerste 24 wielladers overgedragen aan Kobelco America Inc. (KAI). KAI gaat deze machines in Canada, de Verenigde Staten en Mexico onder eigen merknaam verkopen.

KAI heeft zijn hoofdvestiging in Houston/Texas. De onderneming is een gemeenschappelijk dochterbedrijf van Kobe Steel Ltd. in Tokio en in dezelfde stad gevestigde Nissho-Iwai Corporation.

Het bedrijf levert op de Noord-Amerikaanse markt behalve hydraulische graafmachines uit eigen Amerikaanse produktie, minigravers, vakwerkkranen en hooglepels nu ook laadschoppen van O en K. Verkoop en service zullen worden verzorgt via de KAI distributiekanalen.

Bij de overhandiging van de eerste laadschoppen van het type 35 aan de O en K fabriek Kissing bij Augsburg zei KAI vice-president John Trueman, dat de samenwerking tussen O en K en KAI tot in lengte van dagen zal duren en dat het streven is in de toekomst de belangrijkste plaats te bezetten op de Amerikaanse wielladermarkt. Het huidige vijfjaren contract verleent daartoe een gunstige startpositie.

Dr. Manfred Link, voorzitter van de directie van O en K benadrukte bij deze gelegenheid, met de levering van machines via nieuwe verkoopkanalen in Amerika, grote verwachtingen te koesteren voor een succesvolle samenwerking tussen O en K en KAI in eerste instantie in de VS en later op het gehele noord-, midden- en zuidamerikaanse continent.

De samenwerking zorgt voor een belangrijke bijdrage aan stabilisering en benutting van de produktiecapaciteit van de fabriek te Kissing.

Dr. Link zei er bovendien trots op te zijn dat KAI uiteindelijk had besloten de samenwerking met de Japanse wielladerfabrikant Kawasaki te verwisselen voor die van de Duitse producent O en K, waarvan de produkten nu onder eigen merknaam in Amerika zullen worden verkocht.

De onderdelenverzorging van de vele duizenden nog in bedrijf zijnde oude O en K machines zal worden verricht door O en K Orenstein en Koppel Inc. in Asustell/Georgia die ook de verkoop en service van de O en K mijnbouwmachines in NoordAmerika verzorgt.

De andere O en K verkoopvestigingen in Amerika zijn door KAI overgenomen en in deze eigen organisatie geintegreerd. Daardoor beschikt KAI thans over ruim 200 steunpunten in de VS.

O en K directie-voorzitter dr. Manfred Link (l.) schonk vice-president John Trueman van KAI, bij de overdracht van de eerste 35 wiellaadschoppen aan KAI voor de Amerikaanse markt, ter herinnering een kopergravure.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels