nieuws

Haagse E-teams ten voorbeeld in Berlijn

bouwbreed

Tot en met woensdag zijn in Berlijn gemeentelijke bestuurders bijeen om elkaar te informeren over hun plannen en activiteiten om het broeikaseffect te verminderen. De Haagse delegatie gaat de daar verkregen informatie gebruiken bij de uitwerking van het Haagse milieubeleid.Tegelijkertijd presenteert de Haagse delegatie, onder leiding van wethouder Van der Putten, in Berlijn de werkzaamheden van de E-teams in de hofstad.

Deze, zeven jaar geleden ingestelde, Energie-teams adviseren per jaar 1300 Haagse huishoudens over zuinig gebruik van energie bij verlichting, warmwatervoorziening, verwarmingventilatie en huishoudelijke apparatuur. Dat leidde tot een vermindering van de CO2-uitstoot met 1280 ton bij het huishoudelijk energieverbruik.

Reageer op dit artikel