nieuws

Guis koopt SC150 hydraulische heihammer

bouwbreed Premium

Guis Funderingstechniek te Dordrecht, een dochteronderneming van Ballast Nedam Beton en Waterbouw, heeft bij IHC Hydrohammer te Kinderdijk een grote SC150 hydraulische heihamer besteld die in mei zal worden afgeleverd.

Daarvoor zal deze hamer een belangrijk onderdeel vormen van de presentatie van IHC op de komende Bauma te Munchen.

De aanschaf van een dergelijke grote hamer is er een in een reeks waarin het materieel van Guis op een hoger plan wordt gebracht, en waarbij behalve in zwaardere kranen ook in zwaardere hamers wordt geinvesteerd. Dit als gevolg van de marktvraag naar palen met groter draagvermogen en omdat de eisen die aan funderingen worden gesteld steeds zwaarder worden.

Met deze heihamer, die voor Nederland de grootste voor gebruik op het land wordt, gaat Guis als eerste werk een kademuur heien voor de uitbreiding van de zeehaven te Delfzijl.

Reageer op dit artikel